مقالات هپیلی

در این وبلاگ، ما تلاش می کنیم تا اطلاعاتی درباره کودکان و اسباب بازی های آنها برای شما جمع آوری کنیم.

مقالات هپیلی

در این وبلاگ، ما تلاش می کنیم تا اطلاعاتی درباره کودکان و اسباب بازی های آنها برای شما جمع آوری کنیم.

فواید بازی با پازل

پازل
کودک باید در هنگام بازی علاوه بر سرگرمی، آموزش هم ببیند. بسیاری از مفاهیم در بطن بازی و سرگرمی نهفته است که با انتخاب درست می توان آنها را به کودکان آموخت و آنها را در راستای رشد و شکوفایی فکری و اجتماعی قرار داد. ما در این مقاله می خواهیم با شما در مورد انواع پازل ها و فواید آن صحبت کنیم.
پازل ها انواع گوناگونی دارند و امروزه تنوع تولید آنها بسیار بالاست و انتخاب درست برای کودکان می تواند مفهوم نظم را در ذهن آنها جا بیندازد و تفکر منطقی در او ایجاد کند. حس کنجکاوی کودک را تحریک کند و او را وادار سازد تا قوای ذهنی خود را در راستای رسیدن به هدف به کار گیرد. پازل های جور کردنی، جا گذاری ، پازل های ترکیبی و پازل های مکعبی از انواع پازل های موجود است که هر کدام می تواند مناسب برای یک گروه سنی مشخص باشد.
پازل مناسب برای کودکان1 تا 3 سال
پاز ل های جور کردنی که قطعه های درشت دارند و معمولا از دو قطعه شروع می شود مناسب این گروه سنی است وهمچنین پازل های مکعبی (که از 4،6،9 مکعب ساخته شده و روی هر مکعب یک تصویر چسبانده شده که با چرخاندن این مکعب ها شکل مورد نظر ساخته می شود) نیز مناسب این رده سنی می باشد .
پازل مناسب برای کودکان 3 تا 7 سال
پازل های جا گذاشتنی که از یک صفحه بزرگ و چند تصویر مشخص تشکیل شده که کودک باید این تصاویر را در جای مشخص خود در آن صفحه قرار دهد و بیشتر شامل جا گذاشتن اشکال هندسی، حیوانات و یا تصاویر مشخص است که مناسب این گروه سنی است همچنین پازل های ترکیبی که عمدتا جنس این پازل ها از چوب است از ترکیب دونوع جور کردنی و جایگذاری ساخته شده که از یک صفه بزرگ با یک شکل مشخص تشکیل شده که برش های مختلف بروی تصویر قرار داده می شود.
پازل مناسب باری گروه سنی 7 سال به بالا
پازل های جور کردنی حداقل از دو تکه و ممکن است تا چندین هزار تکه وجود داشته باشد که هر چقدر این تعداد بالاتر برود و شکل پیچیده تری داشته باشد می تواند مناسب بزرگسالان باشد.
پازل ها مستقیما بروی ذهن و فکر کودک تاثیر می گذارد و از لحاظ پزشکی فوایدی برای بچه ها دارد که چهار مورد آنرا مورد برسی قرار می دهیم:
1.تقویت حافظه
این اسباب بازی فکری زمینه بروز افکار جدید را در مغز به سرعت بالا برده و ارتباط و اتصال بین اجزای مغز را بالا می برد و با توجه به اینکه کودکان در سن رشد هستند و مستعد یادگیری و رشد فکری می باشند از این رو پازل برای آنها بسیار مناسب است.
2. افزایش قدرت تفکر و عملکرد
یک پازل مناسب سن کوچک شما به او کمک می کند که برای حل مسائل دنبال روش های جدید باشد. به عنوان مثال برای حل یک پازل چندین روش را انتخاب می کند و در چهار چوبی جدید موفق به حل مسئله می گردد و با کنار هم چیدن فرضیه ها ذهن کودک برای حل مسائل منطقی و ریاضی آماده خواهد شد.
3. به کار گیری همزمان دو نیم کره مغز
برای حل پازل ها مغز به ناچار هم به کل و هم به جزء می اندیشد و برای این مهم هم نیاز به منطق است و هم مستلزم خلاقیت می باشد. محققان ثابت کرده اند که علومی همچون فیزیک و ریاضیات در افرادی که دو نیمکره مغز را به کار می گیرند بهتر آموخته می شود.
4. ترشح دوپامین
مغز انواع مختلفی از پیام رسان های عصبی را تولید می کند که به نواحی مختلف مغز کمک می کنند با هم و با بقیه نواحی سیستم عصبی بدن را برقرار کنند. جور چین ها و پازل ها در ترشح دوپامین بسیار موثرند و هنگامی که کودک موفق به حل پازل می شود دوپامین ترشح می شود که در حال خوب او تاثیر بسزایی دارد.
پازل ها از لحاظ ساختار به سه دسته فصلی، موضوعی و پازل فرم و اندازه تقسیم می شوند که می تواند شامل موضوعاتی باشد که در دنیا وجود دارد موضوعاتی از قبیل فصول، منظره، مدرسه، خیابان و ... یا این نوع پازل ها قطعاتی کم و بسیار ساده اند که برای کودکانی که آمادگی بازی ندارند در اختیار آنها قرار می گیرد.
پازل ها از جمله اسباب بازی هایی هستند که اکثر کودکان و حتی بزرگسالان به آن علاقه دارند و بنا بر سلیقه و گروه سنی افراد را با چالش های دلپذیری روبرو می کند. باید توجه کرد که پازل با سلیقه خود کودک انتخاب شود و در خرید پازل اصلا اصرار نکنید چون حل پازل نیاز به علاقه دارد و شما با اجبار کودک را کلافه می کنید و لذت بازی را از او می گیرید . حل پازل فواید بسیاری برای کودک دارد که نباید آنها را دست کم گرفت حال فواید بازی با پازل ها را بیان می کنیم:
اهداف و فواید پازل ها
تشخیص شکل، رنگ و اندازه.
پرورش دقت بینایی کودک.
پرورش قوه تکلم کودک و افزایش واژگان برای کودک.
پرورش دقت و حافظه.
کودک می آموزد که باید از جزء به کل رسید و اجزاء تشکیل دهنده جزء می باشند.
کودک یاد می گیرد برای کامل کردن یک پازل باید تمام قطعات باشد و نبود حتی یک قطعه آنرا ناقص می کند و این موضوع می توان اثرات مثبت اجتماعی برای او داشته باشد.
کودک مجبور است برای کامل کردن پازل، رنگ، طرح و خطهای پازل را در خاطر داشته باشد و این موضوع به خواندن و نوشتن او کمک می کند.
جزئی نگری و پرورش دادن آن و ارتباطش به کل در رشد فکری کودک بسیار موثر است.
مفاهیمی نظیر مکان، اندازه و اشکال هندسی برای کودک جا می افتد.
تقویت حرکات و انگشت کودک و تطابق چشم و دست.
حافظه تقویت پیدا می کند و استدلال پروری در ذهن کودک پدیدار می شود.
ذوق هنری کودک با تکمیل پازل ها و جور چین ها افزایش پیدا می کند.
کودک با در نظر گرفتن قطعات بزرگ تر و کوچک تر یاد می گیرد که مقایسه کند ودر مورد تمامی موارد تفکر داشته باشد.
توجه کودک جلب شده و در نهایت اعتماد به نفس او بالا می رود.
این بازی یاد می دهد که چگونه از طریق منطقی مسائل حل می شود و حس کنجکاوی او را تحریک می کند و او را وادار می سازد که قوای ذهنی خود را به درستی به کار گیرد.
ساختن پازل مهارت هایی را در کودک به وجود می آورد که به رشد او کمک شایانی خواهد کرد. مهارت های شناختی که به حل مشکلات کمک خواهد کرد و درک محیط و اطراف را به کودک یاد می دهد و با مهارت عاطفی صبر و شکیبائی کودک افزایش یافته و تحملش در برخورد با مسائل بالاتر می رود و با بدست آوردن مهارت اجتماعی عزت نفس کودک بالا می رود.
در نهایت باید گفت که نظم دادن به تفکر و هماهنگی بین فکر و عمل از اصلی ترین دستاورد های انواع پازل هاست و این نکته است که کودک در مراحل مهد کودک و آمادگی و تمامی سنین دبستان و حتی بالاتر به آن نیاز دارد. پازل ها را از لحاظ سختی موضوع می توان به صورت گروهی هم انجام داد اما از آنجایی که به تقویت تمرکز کودک بسیار کمک می کند توصیه می شود به صورت انفرادی انجام شود.
پازل هایی که از جنس خوب و با برند هایی معتبر نظیر کلمنتونی و رونزبرگر ساخته شده اند در واقع پس انداز خوبی برای والدین و مهد کودک ها به حساب می آید زیرا دوام این پازل ها باعث شده تا سالیان سال بتوانند از آنها استفاده کنند.

چگونگی ساخت ماکت ماشین

ساخت ماکت
ساخت یک ماکت ماشین و ماکت موتور از مدلی که قبلا طراحی شده است هدف های فراوانی را به همراه دارد. گاهی برای نمایش دادن در یک نمایشگاه بزرگ و عمومی و گاهی جهت بررسی لازم و دقیق در یک کمپانی تولید خودرو و گاهی هم می توان ساخت ماکت را در راستای فرآیند تولید خودرو دانست که قالب گیری ها به این روش صورت می گیرد.
یک خودروی لوکس و گران قیمت برای خیلی از مردم رویایی دست نیافتنی است اما ساخته شدن این مدل ها می تواند بخشی از رویای محال افراد را محقق سازد. همچنین برخی از خودروها هستند که بسیار کمیاب می باشند از این رو برخی از شرکت های ماکت سازی و بعضا خود کارخانه های تولید خودرو این ماکت ها را می سازند تا در اختیار عموم قرار بگیرد. در نهایت با توجه به نیاز و ویژگی های مد نظر اقدام به ساخت ماکت می کنند.
معمولا برای ماکت هایی که برای نمایش عموم ساخته می شود وقت بیشتری می گذارند و به صورت دقیق و با استحکام بالاتری ساخته می شود که در هنگام حمل و نقل دچار آسیب نشوند.با پیشرفت تکنولوژی ساختن ماکت ها به چند طریق انجام می شود ولی در نهایت بر آیندی مشابه دارند و انتخاب روش ساخت تنها به ذوق و هنر شخص ماکت ساز بستگی دارد و اینکه چه مقدار وقت و هزینه باید صرف آن گردد. یکی از روش های متداول در ساخت ماکت ها به خصوص ماکت خودرو روش Section modeling می باشد.
در این روش مقاطعی از بدنه خودرو و خطوط اصلی ماکت سازی تعیین می شود. برای ساخت ماکت می توان از بخش های محدود عرضی و طولی استفاده نمود که هر چقدر تعداد صفحات مقاطع بیشتر باشد پیدا کردن آنها و ارتباط صفحات در حین ساخت ماکت بسیار آسان تر است اگرچه کم بودن صفحات مقاطع، دست ماکت ساز را برای انجام کار های خلاقانه باز می گذارد و ماکت ساز قدرت مانور بیشتری خواهد داشت. یکی از بهترین مواد برای ساخت ماکت خودروها گل مخصوص ماکت سازی است که با دمیدن هوای گرم نرم می شود و به وسیله آن می توان طرح را اجراء نمود و با دمیدن مجدد هوای گرم طرح را در صورت نیاز اصلاح نمود. در روش سکشن که هدف اصلی از ساخت آن تهیه قالب فایبر گلاس برای فر آیند وکیوم حرارتی می باشد که در واقع به دلیل اهمیت پایین نگه داشتن هزینه ساخت، از این روش استفاده می شود.
در این روش استفاده از تراش های سی ان سی دقت و سرعت بالاتری را به همراه دارد که در عین حال هزینه بالاتری هم در پی خواهد داشت.
چگونگی و روش ساخت ماکت ها
ابتدا به ساکن از فایل سه بعدی خودرو مقاطع عرضی تهیه می شود. انتخاب اینکه مقاطع ساخت در عرض یا طول خودرو باشند بستگی به این موضوع دارد که کدام جهت جزئیات بیشتری را می دهد. در ساخت ماکت ها به دلیل اهمیت حفظ جزئیات و عدم ایجاد تغییرات در زمان ساخت، مقاطع با فاصله کم تهیه می شود که ابتدا در حد امکان جزئیات را حفظ نماید.
مقاطع به روش برش لیزر از ورق های پلکسی گلاس با ضخامت یک میلیمتر تهیه می شود، فاصله مقاطع از هم یک سانتی متر و جمعا 44 صفحه عرضی در این فرآیند مورد استفاده قرار می گیرد. صفحات مقاطع عرضی بر روی یک صفحه پلکسی گلاس که در واقع برش طولی از کف مدل است نصب می شوند. برای اتصال دقیق تر و راحت تر صفحات سکشن به صفحه افقی از برجستگی های خاص فاق و زبانه استفاده می شود. بدین ترتیب برای پیدا کردن دقیق محل نصب بخشهای تولید شده کار سختی پیش رو نخواهیم داشت.
پس از کنار هم قرار دادن مقاطع باید بین آنها را به وسیله ماده ای مناسب پر نمود و بین خطوط مقاطع ارتباط ایجاد کرد. در این مرحله می توان از موادی مانند: گل مدل سازی، گچ، فوم مایع و بتونه استفاده نمود. بتونه سنگی ماده ای محکم و قابل ساییدن می باشد که طرح های مورد نظر را می توان با ساییدن روی آن ایجاد نمود.
شایان به ذکر است که برای تعیین خطوط در بدنه و بدست آوردن فرم های منحنی می توان از مفتول های فلزی خم شده و یا سایر موارد مشابه استفاده نمود. پس از این مراحل در واقع حجم نهایی مدل خودروی مورد نظر بدست آمده است و تنها برای بخش نهایی محصول و هر چه صیقلی تر شدن سطوح آن تمرکز کرد.
ماکت ها چه اهمیتی دارند
شباهت ماکت های ساخته شده به نمونه های واقعی انقدر زیاد است که علاقه مندان بسیاری اقدام به خرید و جمع آوری این مدل ها می کنند. نکته جالب اینجاست که شرکت های ساخت ماکت خودرو تنها با اجازه رسمی شرکت های خودرو سازی می توانند اقدام به ساخت و تولید مدل های مختلف نمایند.
در گذشته کسانی که این ماکت ها را جمع آوری می کردند و بسیار منظم از آنها نگهداری می کردند علاوه بر سرگرمی و علاقه ای که به این مدل ها داشتند به فکر سرمایه گذاری نیز بودند و بعضا ماکت ها را از جعبه بیرون هم نمی آوردند تا به صورت گامل حفظ شود تا بعد ها بتوانند با قیمت بالاتری به فروش برسانند اما امروزه این ماکت ها با تنوع بسیار بالاتر از گذشته و قیمت های پایین تری عرضه می شوند.
چگونگی نگهداری از ماکت ها
برای جلوگیری از آسیب دیدگی و کثیف شدن ماکت، آن را با دستکش حمل کنید چرا که این مدل ها با ظرافت تولید شده و بسیار حساس می باشند و هر گونه فشار ناشیانه می تواند به مدل شما آسیب برساند. سعی کنید سطح دست شما به شیشه این مدل ها برخورد نکند زیرا پاک کردن چربی از سطح شیشه می تواند باعث بروز خط و خش روی شیشه ها گردد.
برای پیدا کردن لکه و کثیفی روی ماکت خود می تونید از نور چراغ قوه و یا چراغ مطالعه استفاده کنید و سطوح آنرا با دستمال عینک به آرامی و با دقت بر روی یک سطح کاملا صاف پاک نمائید.
نویسنده: امید رضایی

اضطراب و نگرانی در کودکان
بسیاری از کودکان امروزی دچار اضطراب و نگرانی هستند و این برای والدین بسیار نگران کننده است و برای آنها سخت است ببینند فرزندشان دچار اضطراب و نگرانی است و همین اضطراب و نگرانی هاست که در دراز مدت شخصیت فرد را شکل می دهد. در نگاه اول اینگونه به نظر می رسد که کودکان نباید نگران چیزی باشند زیرا آنها هیچ یک از دغدغه های افراد بزرگسال را ندارند و نگرانی آنها شاید زیاد به چشم نیاید. اما به طور طبیعی تمامی کودکان دچار نگرانی می شوند و به خاطر ظرافت موجود دلواپسی های آنان بیشتر از دیگران است و اگر نا امیدی و شکست ها یک جا جمع شوند کودک دچار یاس شده و استرس به او روی می آورد.
اضطراب یکی از شایع ترین اختلالات موجود در دنیا می باشد که درهر سن و سالی بروز پیدا می کند و تقریبا از هر 8 نفر 1 نفر دچار اختلالات اضطرابی است. برخی از این اضطراب ها گذرا هستند و زود از بین می روند اما برخی نیز به طور مستمر ادامه دارند که می توان بر عملکرد کودک اثر بگذارد. آنچه باعث اضطراب و نگرانی کودک می شود به سن و سال و مرحله ای که پای در آن گذاشته بستگی دارد.
عده ای در سن مدرسه نگران نمرات درسی خود هستند و عده ای نگران مسابقات ورزشی که در آن شرکت دارند و عده ای نیز در برخورد با دیگران دچار مشکل می شوند که همه ی این موارد طبیعی به نظر می رسند اما گاهی اوقات موارد دیگری وجود دارند که طبیعی نیستند و ممکن است به کودک آسیب جدی بزند. به طور کلی اختلالات اضطرابی به چند دسته تقسیم می شوند.
اختلالات اضطرابی فراگیر
کودک ممکن است که نگرانی های بیش از حد و غیر قابل کنترلی در مورد مسائل مختلف درون خانواده یا در مورد بلایای طبیعی، مسائل تحصیلی و یا حتی برخورد با دوستان و هم سن و سالان خود داشته باشند که به صورت کم خوابی ، بی خوابی و بی قراری بروز پیدا می کند.
اختلالات اضطرابی اجتماعی
در این نوع اختلال کودک می ترسد که در محیط های اجتماعی و در جمع عای گروهی شرکت کند و همواره گوشه گیری و تنهایی را ترجیح می دهد و آهسته صحبت می کنند و بیشتر سعی دارند غرق در دنیای خود باشند و ارتباطات خود را حتی به صورت تلفنی به حداقل می رسانند.
اختلالات اضطرابی جدایی
این نوع اختلال هم می تواند ژنتیکی باشد و هم عوامل محیطی در آن دخیل باشد. در این نوع اضطراب کودک در صورت جدایی از مادر، مضطرب و نگران می شود و از رفتن به هر جایی حتی مهد کودک و مدرسه خود داری می کند و ترس شدیدی همواره همراه اوست که معمولا در سن 7 تا 9 سالگی یا بالاتر، بیشتر خود نمایی می کند.
مدیریت والدین در این موضوع می تواند به کودکان اعتماد به نفس ببخشد و آنها را افرادی متکی به خود در آینده تربیت کند و ممکن است برعکس این موضوع هم اتفاق بیافتد.
چگونه کودک با نگرانی اش کنار بیاید
کودک برای مقابله با هر چیزی نیاز به کمک دارد. سعی کنید همواره به کودک خود نزدیک باشید و از آنها سوال بپرسید و در جریان اتفاقاتی که در طول روز برای او رخ می دهد قرار بگیرید و سعی کنید بفهمید که چه چیزی در ذهن کودک می گذرد و با سوال کردن در مورد احساسات او و نظر خواستن از کودک با او همراه باشید تا احساس تنهایی نکند و بدانند که همواره یک حامی در کنار اوست. کودک را درک کنید، خوب به او گوش دهید، بگذارید بفهمد که چقدر مهم است و چه اهمیتی برای او قائل هستید و برای رسیدن به راه حل های مناسب برای حل کردن مشکلاتی که اورا آزار می دهد هم فکری کنید. برای کودک تصویری روشن از آینده بسازید و به او بیاموزید که برای رسیدن به آینده روشن باید تا چه اندازه قوی بود و چه کارهایی را انجام داد و بدون اینکه احساسات او را جریحه دار کنید به آنها بیاموزید که این مشکلات زود گذر و موقتی خواهد بود.
گاهی اوقات باید پدر و مادر به فرزند خود نشان دهند که به جای در گیر شدن و فکر کردن مطلق راجب یک موضوع به راحتی آنها را رها کرده و به موضوع دیگری بپردازند و یا در شرایطی که روحیه ی شادتری دارند خوش بینانه تر با او برخورد کنید تا آنها دلگرم تر شوند.
لزوما فکر نکنید چون بزرگ تر هستید بیشتر از کودک خود اطلاعات دارید چون یقینا بهترازاو نمی دانید. کودکان در مسائل پیش رو درست است که بی تجربه و احساسی برخورد می کنند ولی در آن لحظه هیچ کس به اندازه خود آنها عمق فاجعه را درک نمی کند. اگر شما در واکنش به رفتار آنها از کوره به در بروید و نتوانید خود را کنترل کنید آن موقع است که کودک شما در مقابل نگرانی ها همین گونه برخورد خواهد کرد.
خطراتی که از سوی غریبه ها وجود دارد
والدین در برخی از موارد آنقدر نگران می شوند که حتی ممکن است تصور کنند که در آینده کسی به فرزندشان آسیب خواهد رساند. نگرانی های بسیار زیادی در این باره وجود دارد و وقتی که فرزندشان بیرون از خانه است نیز این نگرانی ها تشدید می شود، مثل زمانی که در مهد کودک یا مدرسه به سر می برند و یا در جمع دوستان هستند و در مدت زمانی طولانی خانواده ممکن است اطلاع چندانی از سلامت کودک نداشته باشند. اما باید در نظر گرفت که بسیاری از این نگرانی ها کاملا بی مورد است و با توسعه فرهنگی جوامع افراد در شرایط ایمن تری زندگی می کنند. والدین می توانند با آموزش نکات اخلاقی و بهداشتی به فرزندانشان آنها را در مقابله با اتفاقات آماده کنند، زیرا این دست نگرانی ها ممکن است که به فرزندشان هم انتقال پیدا کند، پس بهتر است که درست و سنجیده این نگرانی ها را به حداقل رساند.
برای اینکه والدین بتوانند تاثیر لازم را بر کودک خود بگذارند بیش از هر چیز باید از خود شروع کنند. کودک به آنها نگاه می کند و مثل والدین خود فکر می کند، تصمیم می گیرد و حتی تغذیه می کند. هر گاه کار درست و اصولی در هر بخش انجام دادیم آنگاه می توانیم از کودک انتظار داشته باشیم که آنها نیز از آن تبعیت کنند. نکته اخر اینکه اگر اضطراب کودک شما بیش از اندازه است و شما با اقدامات مناسب نتوانستید آن را کاهش دهید اصلا این موضوع را دست کم نگیرید و بهتر است به روان شناس کودکان مراجعه کنید.
نویسنده: امید رضایی


برای خرید انواع اسباب بازی می توانید به فروشگاه اینترنتی اسباب بازی هپیلی مراجعه نمایید.